A Schneeberg

A Bécsi-Alpok Alsó-Ausztria legmagasabb hegyeként nyúlik a magasba a 2075 méterével. A Schneeberg vasút a puchbergi gyógyfürdőből a hegyi paradicsomba repíti Önt. Érintetlen természet, kijelölt hegyi ösvények és egy isteni látvány vár Önre!

Van kedve egy kiránduláshoz…? A Schneeberg vasút várja Önt!

A Szalamander

Vasutunk 10 km-es hegymagasságba, a Schneeberg magashegyvidéki régióiba repíti Önt. Friss mezők, illatozó tűlevelű erdők és csodálatos hegyi világunk elbűvölő panorámája mellett haladhat el kényelmes tempóban az utazás során. Amikor az 1800 m-es tengerszint feletti magasságban, Ausztria legmagasabban fekvő pályaudvarán kiszáll a vonatból, valóban elismerően tekinthet majd e kis vasút teljesítményére.
Szalamander-tolóvonataink 9,8 km hosszú távon 1218 méternyi magasságot győznek le. Most már csak Önön múlik hegyi világunk szépségeinek vagy kulináris ínyencségeinek élvezete…

A nosztalgia gőzvonat

Utazzon, mint a császári időkben! A keskenysávú fogaskerekű vasút a Schneeberg hatalmas hegytömegével párosulva a vasútrajongóknak és a természet szerelmeseinek a vasúti romantika és az alpesi hegyi világ lenyűgöző egyvelegét nyújtja. Hagyja magát a múltba röpíteni!
A nosztalgia gőzvonatok menetrendszerűen vasárnaponként és ünnepnapokon közlekednek július 4-től szeptember 5-ig, valamint rendelésre különjáratok is indíthatók!

Hegymenet: 10:15 órakor és völgymenet: 14:45 órakor

A Salamander ülőlift egész évben üzemel

Csupán kb. 6 km-re Puchbergtől, Losenheim békés részén található a Salamander ülőlift. Legyen Ön gyalogtúrázó, vagy a téli sportok szerelmese, a Salamander ülőlift bármikor kényelmesen, csupán percek alatt szállítja Önt 840 m-ről 1210 m tengerszint feletti magasságba.

A hegyi állomás ideális kiindulási pont Alsó-Ausztria legmagasabb hegyére és az azon keresztül vezető gyalogtúrákhoz.


Elfogadóhely